HACCP je medzinárodne platný a dlhodobo overený systém, ktorý zabezpečí zavedením preventívnych opatrení v potravinárskych prevádzkach, že sa ku konečnému spotrebiteľovi/konzumentovi dostanú kvalitné a zdravotne bezpečné potraviny.
Tvorba dokumentácie | Školenia a vzdelávanie | Implementácia systému |
Konkrétne oblasti pôsobenia:
Správna výrobná prax
o Dokumentácia správnej výrobne praxe – HACCP systém
o Plán HACCP a označenie kritických kontrolných bodov a kontrolných bodov
o Prevádzkový poriadok pre potravinársku prevádzku a spoločné stravovanie v zmysle RÚVZ
o Systémy vysledovateľnosti (traceability)
o Zoznamy alergénov
o Špecifikácie výrobkov
Správna hygienická prax
o Sanitačný program a hygienický režim
o Program prevencie a regulácie živočíšnych škodcov (DDD)
Vývesky a informačné tabule
o Vývesky k umývaniu rúk
o Vývesky k osobnej a prevádzkovej hygiene
o Vývesky a informačné tabule k označeniu pracovných úsekov a priestorov
o Vývesky a informačné tabule špecifické pre daný typ prevádzky
Správna skladovacia prax
o Prevádzkový poriadok pre potravinársku prevádzku, časť zásady skladovania
o Zásady správnej skladovacej praxe
Validita a verifikácia systémov
o Evidencia a záznamové hárky:
– K správnej výrobnej praxi
– K správnej hygienickej praxi
– K správnej skladovacej praxi
– K validite systémov
– K verifikácii systémov
– Ku školeniam
Školenia
o k prevádzkovej dokumentácii a systémom HACCP
o k vedeniu záznamov a evidencie
o k praxi na prevádzke – training on the job
o k osvedčeniam pre prácu v epidemiologicky závažnom prostredí potravinárstva
Aktualizácia existujúcej dokumentácie
Komunikácia s orgánmi štátnej a verejnej správy
o Žiadosť o vydanie rozhodnutia k návrhu na uvedenie priestorov do prevádzky alebo na zmenu v ich prevádzkovaní
o Žiadosť o vydanie rozhodnutia k návrhu o schválenie prevádzkového poriadku
o Registrácia prevádzky
o Účasť pri ohlásených kontrolách RVPS, RÚVZ, iné
Odborné vypracovanie odvolaní pri pokutách udelených RVPS alebo RÚVZ
Audity na prevádzkach