HACCP je medzinárodne platný a dlhodobo overený systém, ktorý zabezpečí zavedením preventívnych opatrení v potravinárskych prevádzkach, že sa ku konečnému spotrebiteľovi/konzumentovi dostanú kvalitné a zdravotne bezpečné potraviny.
Ako vzniklo naše HACCP v praxi?
Anna, vyštudovaná potravinárska biochemička, sa od roku 1996 s entuziazmom pustila do štúdia hygienických predpisov, zákonov, nariadení a vyhlášok. Objavila Codex alimentarius a aj slovenský Potravinový kódex, medzinárodné pravidlá k bezpečnosti potravín nazývané HACCP a neskôr aj rôzne predpisy Európskej únie a európskej komisie. Za pomoci tímu ľudí HACCP zo spoločnosti AT CONSULT spol. s r.o. ich začala v praxi premieňať na praktické materiály a dokumentácie, komunikovať so zainteresovanými stranami, úradmi a motivovať svojím prístupom a školeniami majiteľov reštaurácií a výrobní, vedúcich prevádzok, zamestnancov, všetkých, ktorí mali o tieto služby záujem a chceli robiť kvalitné a bezpečné potraviny.
Tím HACCP v praxi vytvorili ľudia, ktorých poslaním je:
„Tradíciou, skúsenosťami a odborným prístupom byť sprievodcami na ceste k zdravým a bezpečným potravinám, a tým uplatniť HACCP v praxi firiem zákaznícky orientovaným a jednoduchým spôsobom.“