HACCP je medzinárodne platný a dlhodobo overený systém, ktorý zabezpečí zavedením preventívnych opatrení v potravinárskych prevádzkach, že sa ku konečnému spotrebiteľovi/konzumentovi dostanú kvalitné a zdravotne bezpečné potraviny.
Mostom medzi teóriou HACCP a praktickým zavedením princípov HACCP na prevádzke je dokumentácia HACCP. Obsahová a formálna náplň je daná legislatívnymi predpismi, samotná tvorba a konečné výstupy sú šité na mieru potravinárskeho podniku.
Systém HACCP je už od svojho vzniku zameraný na zapojenie ľudí do celého procesu. Vytvorenie Tímu HACCP a školenia z rôznych aspektov potravinárskej problematiky sú súčasťou ďalšieho profesijného vzdelávania a zvyšujú kvalifikovanosť zamestnancov.
Veľkou výhodou našich služieb je jednoduchosť a zrozumiteľnosť pri zavedení komplexného systému HACCP do praxe prevádzky. To, čo v legislatíve pôsobí neprehľadne a zložito, v dokumentácii rozsiahlo, je v prevádzke uvedené do bežných aktivít, ktorým zamestnanci rozumejú.
Ponúkame vám školenie, ktorého cieľom je pripraviť účastníkov na skúšky k osvedčeniam pre prácu v prostredí potravinárstva. Školenie je určené pre každého pracovníka v potravinárstve, ktorý nemá odborné vzdelanie (stredoškolské alebo vysokoškolské v príslušných smeroch).
Varování spotřebitelům: salmonela v sezamové pastě Alnatura
26.1.2015
Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) obdržela prostřednictvím evropského systému rychlého varování pro potraviny a krmiva (RASFF) informaci o bakteriální kontaminaci salmonelou ve výrobku sezamová pasta Alnatura Tahin Bio Sesammus v balení 250 gramů, s označením data minimální trvanlivosti do 9. 5. 2016. Dle informace v notifikaci RASFF závadnou šarži v ČR odebrala společnost Globus ČR, k.s. SZPI nařídila prodejci předmětnou šarží neprodleně stáhnout z tržní sítě a zároveň doporučuje všem spotřebitelům, aby potravinu s uvedeným DMT nekonzumovali.