HACCP je medzinárodne platný a dlhodobo overený systém, ktorý zabezpečí zavedením preventívnych opatrení v potravinárskych prevádzkach, že sa ku konečnému spotrebiteľovi/konzumentovi dostanú kvalitné a zdravotne bezpečné potraviny.
Mostom medzi teóriou HACCP a praktickým zavedením princípov HACCP na prevádzke je dokumentácia HACCP. Obsahová a formálna náplň je daná legislatívnymi predpismi, samotná tvorba a konečné výstupy sú šité na mieru potravinárskeho podniku.
Systém HACCP je už od svojho vzniku zameraný na zapojenie ľudí do celého procesu. Vytvorenie Tímu HACCP a školenia z rôznych aspektov potravinárskej problematiky sú súčasťou ďalšieho profesijného vzdelávania a zvyšujú kvalifikovanosť zamestnancov.
Veľkou výhodou našich služieb je jednoduchosť a zrozumiteľnosť pri zavedení komplexného systému HACCP do praxe prevádzky. To, čo v legislatíve pôsobí neprehľadne a zložito, v dokumentácii rozsiahlo, je v prevádzke uvedené do bežných aktivít, ktorým zamestnanci rozumejú.
Ponúkame vám školenie, ktorého cieľom je pripraviť účastníkov na skúšky k osvedčeniam pre prácu v prostredí potravinárstva. Školenie je určené pre každého pracovníka v potravinárstve, ktorý nemá odborné vzdelanie (stredoškolské alebo vysokoškolské v príslušných smeroch).
HACCP na Slovensku sa nazýva správna výrobná prax. Správna výrobná prax je súhrn opatrení na spôsob výroby z hľadiska jej optimalizácie a minimalizácie zdravotných rizík. Je základom pre HACCP systém.