HACCP je medzinárodne platný a dlhodobo overený systém, ktorý zabezpečí zavedením preventívnych opatrení v potravinárskych prevádzkach, že sa ku konečnému spotrebiteľovi/konzumentovi dostanú kvalitné a zdravotne bezpečné potraviny.
Potravinári a poľnohospodári vedia, že pracujú so zdrojmi a surovinami, ktoré podliehajú výkyvom počasia. Vedia však určovať, resp. ovládať podmienky, pri ktorých sa so zdrojmi alebo surovinami manipuluje. Zdravo a rozumne hospodária, robia preventívne opatrenia na predchádzanie rôznym rizikám a znehodnoteniam vlastnej produkcie, výroby alebo predaja.
Interný audit je vhodným preventívnym nástrojom a predstavuje „systematické a nezávislé preskú-manie činnosti s cieľom určenia, či činnosti a súvisiace výsledky vyhovujú plánovaným opatreniam, či sa tieto opatrenia zavádzajú účinne, a či sú vhodné na dosiahnutie cieľov.“
Povinnosť vykonávať audit v potravinárskych prevádzkach vyplýva z Nariadenia (ES) č. 882/2004 EP a Rady.
Cieľom auditu je preveriť účinnosť aplikovania systému zdravotnej bezpečnosti potravín – HACCP do praxe a preukázať, že potravinársky podnik je schopný vyrábať alebo predávať bezpečné potraviny, pokrmy a nápoje.
Spoločnosť AT CONSULT spol. s r.o. Vám prostredníctvom svojich kvalifikovaných auditorov ponúka služby interných auditov. Odborne vykonaným auditom u Vás na prevádzke Vám napomáhame aktívne odhaľovať nedostatky a odporúčame možnosti a spôsoby ich nápravy. Okrem ekonomického a morálneho zisku tým aj aktívne predchádzate riziku uloženia pokút pri úradných kontrolách.
Neváhajte a kontaktujte nás. (www.atconsult.sk, www.haccpvpraxi.sk) „Spolu to zvládneme.“ |